RAND

Vores vision

På Barritskov Landbrug har vi en vision om at skabe et nyt liv på landet og en ny retning for landbruget. Vi kalder initiativet for RAND. Vores vision går ud på at skabe små alsidige landbrug på 12 ejendomme, der er en del af Barritskov Landbrug.

RAND
RAND

Fællesskabet

Samtidig skal der skabes et fællesskab på tværs af disse ejendomme – hvilket kan være et fællesskab omkring afsætning, praktisk hjælp, fællesspisning, sociale aktiviteter, studiegrupper, børnepasning etc. – lidt i retning af de gamle landsbyfællesskaber I 2023 starter de første egentlig RAND-forpagtninger op. Det er ejeren af Barritskov Landbrug – Thomas Harttung, der har skabt visionen for RAND Initiativet. Pionergården er det første trin i etableringen af RAND.

Hvad er Pionergården?

Pionergården er skabt, for at man på en tryg måde kan afprøve, hvordan det er at være forpagter under RAND. Samtidig får man opbygget en stribe af kompetencer, der gør, at man er godt klædt på til at blive en egentlig forpagter under RAND, eller evt. at kaste sig ud i et selvstændigt eventyr. Pionergården er kendetegnet ved, at vi delvist har planlagt produktion og afsætning.

RAND
RAND

Afsætning og fællesskab

I er selv ansvarlige for at bygge afsætningen op – det kan f.eks. være på torvet, til restauranter osv. Samtidig er det vores forventning, at der kan være et samarbejde om afsætningen.

Backup til produktion og afsætning

Både en erfaren gartner, Frank van Beek og grønsagsrådgiver, Ole Bloch Engellyst er tilknyttet RAND. Frank og Ole er sammen med Søren Hermansen ansvarlige for at lede og organisere RAND projektet.

FarmDroid og RAND

I 2022 afprøver vi, om FarmDroid kan bruges til at dyrke grønsager. Frank og Ole dyrker ca 2 ha med blandede grønsager. Grønsagerne skal hovedsageligt sås og renses med FarmDroiden. Det er vores tro og håb, at robotten kan afhjælpe en del af det manuelle arbejde ved grønsagsdyrkning.

RAND

Vil du vide mere?

Vi dyrker mad til mennesker og dyr samtidig med at vi opbygger kulstof, frugtbarhed og natur

KONTAKT OS